Тя и Той

Втори меден месец

Защо имате нужда от почивка без децата?

Втори меден месец

За някои родители идеята за една седмица (или дори вечер) далече от децата им звучи като кошмар. За други - като рай... Ако сте от вторите и жадувате за уединен отдих с половинката, лишен от ангажиментите на мама и татко, вижте как да оправдаете на пръв поглед егоистичния си порив за втори меден месец.  

Хлапетата ви подлудяват

Независимо дали подопечният ви сладур е на 14 месеца или 14 години, по-голямата част от времето ви е посветена на грижите за неговите нужди: хигиена, хранене, облекло, образование, безопасност. 365 дни в годината. Няма друга професия, освен тази на майка, от която да се очаква неуморен труд без поне малко почивка. Въпреки блазнещия ореол на светица, който всеотдайните мами печелят, лишавайки се от мигове за себе си, не бързайте да попадате в графата „Животът ми – това са децата”. Е, не казваме и да игнорирате клетите създания, докато обикаляте света. Просто заменете за кратко детския глъч с шума на вълните. Заслужавате го.   

Вие ги подлудявате

Макар вероятно да мислите, че сте образцови родители, възпитаващи безукорно мъниците си, те може и да не пеят в този хор. Защо ли? Да видим. Как бихте понесли еднообразен репертоар, съставен от перманентни призиви за хапване, учене, лягане и спазване на дисциплината? Разбрахте ни. Колкото и да ви обичат, дечицата понякога ви намират за досадни. И за да не сменят „понякога” с „винаги”, оттеглете се с достойнство, за да оценят колко сте незаменими.

 Не помните как изглежда съпругът ви без дрехи

Според неофициалната статистика на семейните двойки, ежедневното им общуване се свежда до около четири часа, три от които – в сладка дрямка пред телевизора. Е, има и един час в будно състояние, но той преминава в обединени усилия да накарат наследниците си да оставят таблета… поне  през нощта. За да промените цифрите в нерадостното резюме на съпружеското битие, не се колебайте да потеглите в неизвестна посока с благоверния. Отношенията ви искат порция пикантност – подарете си я. А и моментите, прекарани заедно, ще ви накарат да обичате още повече плодовете на любовта си, когато се върнете.

 Копнеете за отдавна забравеното си Аз

 Разходките по плажа и романтичните вечери с вашия човек не са единствените плюсове на нетипичния воаяж. Представете си колко хубаво би било да отскочите за един масаж в салона на хотела. Или пък да се отбиете при фризьор, козметик, фитнес инструктор... Списъкът е дълъг, отпуската – недостатъчна. Но си струва да опитате да отметнете поне няколко от жадуваните процедури. Така освободеното ви от тревоги съзнание ще бъде в синхрон с освежената ви визия.

 Намерихте ли се в някоя от причините за съпружеска ваканция? Отговорите ли утвърдително, значи е време да стегнете куфарите. Само два. Можете да се насочите към близък град, или да заминете на почтително разстояние от памперси, играчки, учебници. Преди това се уверете, че сте наясно със следното:

  • Ще се притеснявате ли да оставите децата си?

Разбира се.

  • Ще ви липсват ли малчуганите?

Вероятно през първите 10 минути.

  • Ще оцелеят ли всички и в крайна сметка ще си изкарат ли страхотно?

Абсолютно.

Сега е моментът. Прегърнете съпруга си и се отправете на вълнуващо приключение. Направете го за себе си. За него. За децата. И вкусете сладостта на зрелия си меден месец.

 

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: