Родителска практика

Умни татковци

50 татковци

Умни татковци

Бил Гейтс

Какво ли е да си най-богатият човек в света? А да си негова съпруга или дете? За Мелинда Гейтс - съпругата на Бил Гейтс, казват следното „ рядко срещан тип жена на богаташ. Тя държи обикновена картонена чаша кафе, облечена в стандартен за американска бизнес дама костюм, с минимално количество грим и разпусната коса. За своите три деца - 14-годишната Дженифър, 11-годишния Рори и 8-годишната Фийби, тя не се тревожи, защото още от сега ги подготвя, че парите не са даденост - те първо ще се изучат и после ще работят, за да ги изкарват.

Гари Каспаров

Надареният с феноменална памет и шампионски характер Гари Каспаров, направил изключително много за прогреса на шахмата, се е женил два пъти и има две деца. От първия си брак има дъщеря - Полина, а от втория, който е с 18-годишна красавица, син - Вадим.

Марио Варгас Льоса

Странни птици са това гениите и Нобеловите лауреати. Варгас Льоса се жени за първата си братовчедка Патрисия Льоса, от която има три деца. Засега не сме чули нищо за генетични отклонения при децата му, само потвърждение на правилото, че талантът се унаследява - най-големият му син Алваро Варгас Льоса също става писател.

Шон Конъри

Легендарният актьор, който завинаги ще остане в сърцата на публиката  с ролята си на Джеймс Бонд, разбира се и с още много други, казал на единствения си син Джейсън "Няма да ти дам и пени от милионите си". Не е ясно кой крив, кой прав, но явно тези „големи", които остават с едно дете, страдат от особен вид тесногръдие, както и децата им.

Стивън Кинг

Стивън Кинг и съпругата му Табита Кинг имат три деца и три внучета. Малко известен факт е, че цялото семейство на автора е от пишещото съсловие. Табита има 9 публикувани романи, а двамата му сина Оуен и Джоузеф също вече имат първите си отличия в литературата. Единствената му дъщеря Наоми пък се е посветила на духовна дейност и е монахиня.

Тайгър Уудс

Тайгър и Елин се женят през 2004 година, след активно ухажване от негова страна. В началото тя е предубедена към богатия и известен Уудс, но постепенно се влюбва в него и вижда Човека. Имат две деца. В момента са разделени заради множеството му изневери. И това след като преди години той сподели пред целия свят „Толкова я обичам, че искам да остареем заедно".

Юлиян Константинов

Световноизвестният оперен певец, но по-малко известен на българска почва от своя брат (волейболистът Пламен Константинов), който напоследък стана по-разпознаваем след участитето си в Реалити формата „Байландо", в живота е прекрасен баща на две момчета и образцов съпруг. Той дори е бил на път да се откаже от професията си, която изисква човек да живее само заради нея, заради факта, че вижда съпругата си доста рядко.

Андрей Райчев

Социолог и бизнесмен, един от собствениците на „Галъп интернешънъл - България" е женен за радиожурналистката Виза Недялкова, с която имат 4 деца. Напоследък в жълтата преса името му се спряга с това на журналистката Мира Баджева. Съвсем скоро обаче госпожа Недялкова опроверга слуховете за тяхната раздяла, казвайки че те са стабилно семейство и тя изобщо не вярва, че съпругът й има връзка с младата й колежка.

Стинг

Певецът Стинг, чието истинско име е Гордън Съмнър, е женен за актрисата Труди Стайлър, от която има четири деца. Преди нея има и друг брак, от който има син и дъщеря. Преди известно време ексцентричният музикант скандализира съпругата си, споделяйки в телевизионно интервю подробности от интимния им живот, като разказа че двамата се отдавали на „сексуален маратон". Труди, разбира се, му прощава, а за тайната на дългата връзка казва следното - идеята е никога да не свикваш с човека и да не го приемаш като даденост.

Александър Чирков

Известният лекар е женен за германката Мариана, с която живеят заедно повече от 40 години и имат син и дъщеря. Преди нея обаче е бил женен за друга жена, от която има две дъщери - и двете наследили лекарската професия. Той казва, че е в прекрасни отношения с тях и общуват като приятели.

 

 

Сподели: