Здраве

Топ 3 продукти за чиста и мека кожа

Козметиката на бебето нерядко конкурира тази на мама и татко. За мъника се грижат безброй почистващи и овлажняващи средства, съобразени с фината му кожа.

Топ 3 продукти за чиста и мека кожа

Сред тях се открояват 3, благодарение на които допирът до малкото човече ще бъде все така мек и уханен.   

1. Шампоан за коса и тяло

Продуктите, измиващи и косата, и тялото на хлапето, са удобни и изгодни. Следете за това шампоанът да има меко действие, което не изсушава кожата и не провокира дразнене. Той трябва да се изплаква лесно и да не затруднява разресването.

Без крусти

Отлично решение са шампоаните, които подобряват състоянието на скалпа и не позволяват образуването на млечни корички.   

2. Подхранващо мляко

Чистата кожа трябва да бъде овлажнена, за да не се напука. За целта се доверете на млека, които деликатно ще я подхранят, без да оставят мазни следи.

От природата

Нежната кожа на малкото човече изисква нежни компоненти – като невен или бадемово масло например. От значение е продуктите да са подходящи за чувствителна кожа и да не съдържат алергени, парабени или оцветители. 

3. Крем против подсичане

Обривът, предизвикван от влажната среда на пелената, може да бъде предотвратен от крем с омекотяващи съставки. Той ще защити деликатната зона, позволявайки на кожата да „диша“. Ако подсичането вече е налице, старайте се да:

  • поддържате кожата под пелената суха и чиста;
  • измивате седалището с меко средство без алкохол;
  • нанасяте продукти с богат фосфолипиден комплекс, които поддържат хидратацията на кожата, както и с хума, повлияваща благоприятно дерматита.

Бяла хума (каолин)

Каолинът е антисептично средство, известно със своите регенериращи свойства. Това го прави често използван елемент при продукти, отнемащи зачервявания от кожата на бебето.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: