Бременност

Съобщения до бъдещия татко

Какво са правили хората преди мобилните телефони?

Съобщения до бъдещия татко

Как съпругът на бременната жена е разбирал, че й се яде сладолед? Ами ако започне да ражда, докато е сама у дома? Добре че в наши дни технологиите позволяват на бъдещата майка да държи таткото в час с всички деветмесечни радости и тревоги. Събрахме най-често изпращаните съобщения, а вие помислете, преди да поискате от бащата на детето си диня през ноември.

1. „Уморена съм“ – реплика, повтаряна 40 седмици.

2. „Можеш ли да ми донесеш... шоколад, чипс, сода“ – все пак, и денонощните магазини трябва да печелят.

3. „Стресирана съм“ – така става, като четете анонимните мнения из форумите.

4. „Раждам“ – бързате да предупредите гордия баща, че моментът може би е настъпил.

5. „Фалшива тревога“ – добре, де, избързахте. Но как да се сетите, че получавате Бракстън-Хикс контракции?

6. „Ти ли изяде последния бонбон?“ – няма смисъл таткото да отрича, защото списъкът с покупките така или иначе ще бъде в неговия джоб.

7. „Странно ли изглеждам?“ – уж доброжелателните познати могат да  накарат мамчето да се съмнява във външния си вид.

8. „Помогни ми“ – да си завържа връзките на обувките, или да облекча болката си в гърба с непретенциозен масаж.

9. „Ще бъдеш страхотен баща“ – поощрете момчето с мили думи, които да го направят още по-нетърпелив за появата на сина/дъщеря му.

10. „Този път наистина ще стане! Аз раждам!“ – мигът е тук, пригответе се за новия член на семейството.

Баланс

Опитайте се да намерите златната среда – информирайте бъдещия баща на детето си за това как се чувствате, но му спестете детайлите, които бодро коментирате със знайни и незнайни съфорумки.

Само за него

Освен за да е в течение със състоянието на мамчето, таткото може да използва телефона си и като средство за получаване на информация за предстоящото си поприще на родител. За целта е нужно да свалите програмата за смартфон SMS4dads, разработена от Университета в Нюкасъл, Австралия. Потребителите на услугата получават текстови съобщения с детайли за развитието на бебето, съвети за това от какво има нужда бъдещата майка, както и препоръки за поддържане на отлична спортна форма. Интересен акцент е интерактивният тест с въпрос „Как вървят нещата?” Бъдещият баща може да отговори по 5 начина: страхотно, хубаво, добре, тревожно, лошо. При избиране на последните 2 възможности, той получава обаждане от австралийската Национална перинатална помощна линия за психично здраве.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: