Бременност

Сълза и смях

Овладейте бременните настроения

Сълза и смях

Легенди се носят за вихрушката от емоции, владеещи бременните жени в очакване на наследник. Не един бъдещ татко е бил свидетел на стряскащо контрастни състояния: от еуфория, през сковаващ страх и блажено спокойствие, до нова порция паника. За радост, вариациите на тема „сълза и смях” са съвсем естествени и след появата на детето всичко ще си дойде на мястото. А дотогава?

 

Черно и бяло

Освен от хормоналните промени, честата смяна на настроенията е породена и от неудобствата на бременността – колкото и да се вълнувате от предстоящото, подутите крака и гаденето едва ли ще позволят на усмивката да се задържи дълго върху лицето ви.

 

В реда на нещата

Който казва, че деветте месеца са низ от единствено хубави мигове, със сигурност не ги е изживял. Приемете, че ще имате върхове и спадове. Важното е да се научите да ги посрещате с отворени сетива и желание да се насладите на всеки момент от този удивителен период…, дори и на мрачните.

 

Признат грях – половин грях

Хубавото на леко причудливото ви поведение през бременността е, че не сте сами във въртележката от чувства. Споделете за своите странности с приятелките си, които също чакат бебе, и заедно ще се забавлявате с подвизите си. 

 

Време за мама

Масаж, йога, книга, филм, парче шоколадова торта ще ви върнат в редиците на емоционално стабилните. Поглезете се и не обръщайте внимание на стреснатите от бременните ви изблици минувачи.   

 

Звезден цитат

„Нищо не може да ви подготви истински за изживяването да станеш майка. То е пропито с емоции, като радост, изтощение, любов, тревога. Важното е да вярвате в себе си и да направите всичко за своето дете”. Кейт Мидълтън 

 

Душевен компас

Вместо да обвинявате партньора си в липса на внимание и разбиране, насочете го как да се ориентира в менталния ви лабиринт. Опитайте със: „Скъпи, когато ме видиш да плача, донеси ми чаша билков чай и тихичко излез от стаята”. Повярвайте, ще ви бъде дълбоко благодарен за този жокер.

 

Автор: Ива Лалова

 

 

 

Сподели: