Здраве

Ролята на таткото при кърменето

Много татковци се шегуват, че могат да отменят майките с всичко, освен с кърменето.

Ролята на таткото при кърменето

Макар естественото хранене на бебето да е постижимо единствено с нежната част от семейството обаче, силният пол може да направи изживяването приятно и за двамата.

Напишете си домашното

Придружавайте съпругата си на курсове за бъдещи родители, за да сте подготвени за особеностите на кърменето. Потърсете и контакти на консултанти по кърмене, които ще я насочват, ако среща трудности. Важно е именно тогава да окуражавате своята половинка и да я уверите, че може да се справи със затрудненията.   

Удобна поза

Осигурете на майката на детето си възглавница за кърмене, която ще направи кърменето удобно и ще предпази бебето от появата на гастроезофагеален рефлукс. Подарете й и топлина с много старание... и одеяло.

Хидратация

Погрижете се мамчето винаги да има до себе си чаша вода – хормонът пролактин, който отговаря за производството на кърма, провокира жаждата й.

Специално внимание

За да бъде кърменето успешно, половинката ви трябва да се чувства спокойна и щастлива. Създайте й уютна обстановка с помощта на приглушено осветление, приятна музика и масаж.

Нежна грижа

Ако зърната на гърдите на дамата са зачервени, има нужда от крем, който да възстанови кожата и да предотврати образуването на рагади (малки рани) в деликатната област. Можете да го нанесете вместо нея с леки масажни движения.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: