Тя и Той

Първа Коледа заедно

Нашите идеи как да я направите незабравима.

Първа Коледа заедно

Коледните празници са най-хубавото време през годината. Снегът, червеното вино, украсата с преобладаващо златно и червено. Мирисът на курабийки и мляко с какао сутрин. Подаръците, опаковани в гланцирани хартия с Дядо Коледа на нея. Малките жестове, които си разменяте през всички дни на празника. Коледните песни, които звучат от радиостанциите. Възможността за много почивни дни без стрес от офиса и телефонен звън. Когато добавите, че това е и първият ви толкова голям празник заедно, като изключим сватбата, нещата стават наистина впечатляващи.

Преди всичко това обаче ето нашите съвети как да направите празничните дни с любимите хора незабравими.

Заложете само на нови неща - все пак сега започвате да градите вашето бъдеще. Купете нова елха, играчки, гирлянди и украси. Различните хипермаркети предлагат много промоции, които могат да бъдат по джоба на всеки. В някои интернет сайтове дори може да намерите пакети, включващи всичко необходимо, и то на големи офертни цени. Въпреки това не забравяйте, че преди всичко Коледа е празник на всеки един от вас и по отделно. Изберете любимата играчка на всеки от вас от детството и я сложете на елхата. Така ще превърнете новото място в дом, където ще изградите много нови и уникални спомени.

Потърсите различни коледни рецепти - може би празничните дни са едни от малкото през годината, през които можем да забравим за всякакви диети и хранителни режими. Експериментирайте, като направите нови и за двамата ястия. Изберете такива, които ще се харесат на вкусовете ви, като не забравяйте за нещата, които задължително трябва да включват: канела, ванилия, лимонови кори, шоколад и много какао.

За основно меню в коледната нощ може да изберете нещо по-трудно за приготвяне: пуйка с боровинков сос или агнешко с розмарин, гарнирано с бейби картофи и свежа салата. Така освен кулинарен опит ще натрупате и много спомени край коледната трапеза.

Изберете подаръци, които ще оставят голям спомен - не е важно да бъдат скъпи. Спомените се градят с времето, затова заложете на нещо сантиментално. Не купувайте клиширани неща като вратовръзка или чиния за торта. Никога не слагайте романтиката на заден план.

Ако наистина изпитвате затруднение при избора на подарък, може да сложите ваша обща снимка в красива рамка, като я опаковате в стилна хартия. Така ще имате спомен под формата на подарък.

Друга интересна идея е да направите коледни картички за вашето семейство и приятели, които да представят вас двамата като двойка. Може да ползвате най-различни материали: цветна хартия, боички, моливи, платове, апликации и прочие. Направата на самите картички ще ви сближи и дори да не се получат особено сполучливи, поне ще имате интересна коледна история.

Забавна идея за коледна украса може да бъде и направата на самата украса.

Ето идея как да направите снежинки: можете да ползвате бяла хартия, а готовите снежинки да оцветите после, да предпочетете цветни хартии (гланцови блокчета за апликации) или да ползвате алуминиево фолио. Прегънете листа така, че да оформите квадрат. После сгънете квадрата на триъгълник и го прегънете още няколко пъти (3-4 или повече). След това изрежете с остра ножица или с макетен нож по краищата така, че когато разгънете хартията, получавате ефирна снежинка. Можете после да оцветите творението - с блещукащи маркери, флумастри, водни или акрилни бои, да апликирате блестящо фолио или цветни хартии, да налепите мъниста и пайети... или да ги оставите снежно бели. Готовите снежинки можете да закрепите по прозорците самостоятелно, да закачите по завесите или да свържете с телбод или игла и конец в гирлянди за прозорците и други подходящи места.

Накрая не забравяйте да се забавлявате. Това е вашата първа Коледа заедно. Правете снимки, пейте коледни песни, пийте вино и се наслаждавайте на живота. След определен период от време, когато имате дете, няма да можете да отделите толкова време един за друг, затова го изживейте пълноценно.

Текст:Костадин Костов

 

 

Сподели: