Тя и Той

Правила на семейния скандал

На този свят няма нищо по-колоритно, пикантно и… възбуждащо от семейния скандал. Някои ги подбужда право към леглото, други изстрелва пред хладилника.

Правила на семейния скандал

Скандал ли бе, да го опишеш! Опишеш ли го, ще.... И ще ......

На този свят няма нищо по-колоритно, пикантно и... възбуждащо от семейния скандал. Някои ги подбужда право към леглото, други изстрелва пред хладилника. Ех, ако всички реагираха на семейния стрес със секс, диетолозите щяха да бъдат най-бедните хора на света... Затова пък днес една друга група хора - психолозите, намират много „хляб" в семейния скандал - сиреч, печелят предоволно от него. Да видим какво казват тези проспериращи фамилни терапевти за вечния скандал.

ОТРОВНИТЕ ЯБЪЛКИ НА СЕМЕЙНИЯ РАЗДОР

5 неща, които мразим у Него /без да броим всичко останало/

- 1. излежаването в събота; 2. (всички форми на) кръшкане; 3. настолната компания; 4. идиотските хобита; 5. тапите в ушите

5 неща, които мразим у Нея /без да броим майка й/

- 1. уроците по народни танци/ салса/ аеробика/ тае бо/ чи гун и накрая хън-мън; 2. трагичната отдаденост на сериали, на които се реве; 3. маниакална предразположеност към пазаруване отвъд предела; 4. логореята, за която единствен лек са „1.","2." и „3.". 5. талантът да прави „от нищо нещо" - а „нещо-то", естествено, е семеен скандал.

А сега внимание, остават ви малко по-малко от 10 минути до края на терапевтичната сесия... Всъщност, точно 5 са. Имате ли още някакви въпроси, или да приключваме, следващата двойка чака отвън...

Ето още един повод за семеен скандал: Защо, по дяволите, трябваше да дойда на фамилен терапевт?!

Трябва да се съгласим, че за успешния семеен скандал - и за делото на фамилната терапия, винаги са нужни и двамата съпрузи. Няма как да лекуваме само ляв или десен бъбрек, когато страда цялото тяло. Причините за семейния скандал, както и неговите правила, структура са наистина много разнообразни и трябва да се вземат твърде много фактори предвид: детство, семейна и социална среда, темперамент, предразположения на характера, очаквания на личността, за да се нарисува цялостната картина на проблема.

Ако посетите терапевт, той първо ще ви изучи като личности, за да опита да открие генезиса на проблемите ви и накрая ще хвърли на масата няколко жокера за решаването им. Дали ще свалите и вие картите си, зависи само от вас самите. Защото (изненада!) за много двойки, именно семейният скандал е този, който крепи... семейството. Той е нужният елемент, който внася  живот и цвят в поовехтялото ежедневие.

Ако и вашият случай е такъв, трябва само да внимавате за някои най-общи правила, за да не делейлира семейният скандал от коловоза и да не се забие локомотивът ви в чужда... гара.

Внимание, Трите Златни  Правила на вечния скандал:

- Непротивоконституционствувателствувайте

- Не се вземайте насериозно

- Не вземайте насериозно семейния скандал

 

Автор: Надя Йончева

 

 

Сподели: