Семейно здраве

Отслабване през пролетта, без да излагате здравето си на риск

Дори и да имате 2-3 излишни килограми, натрупани през зимните месеци, е добре да не излагате здравето си на риск с екстремни диети. Хранете се балансирано и ще постигнете завидни резултати.

Отслабване през пролетта, без да излагате здравето си на риск

Дори и да имате 2-3 излишни килограми, натрупани през зимните месеци, е добре да не излагате здравето си на риск с екстремни диети. Хранете се балансирано и ще постигнете завидни резултати.

За поддържане правилната дейност на имунната система съветвам  постепенно да се съкрати употребата на мазнини, които по принцип са тежка храна за организма. Трябва да се намалят и хранителните продукти под форма на полуфабрикати и консерви. Практиката показва, че през студените сезони те се употребяват в значително по-големи количества. Консумирайте много пресни зеленчуци и плодове, изделия от цели зърна. Включете значими количества моркови, цвекло, зеле, ябълки. Постоянно, но в малки количества, яжте сурови орехи и слънчогледови семки.

Ефективно средство за укрепване на вашата имунна система е витамин С. Трябва ви значимо количество, но го приемайте от храни: цитрусови плодове, зеле, спанак, броколи, коприва, лапад, чай от шипка.

В пролетния период значима роля за безболезнен преход към топлия сезон играят двата микроелемента: цинк и селен. Главни източници на цинк са:  говеждото месо, бобовите, семките от тиква и др. Морските продукти, слънчогледовите семки и каши от цели зърна ще ви осигурят селен.

Ако искате да спазвате диета за отслабване, ще трябва да ограничите, за да не кажем да забравите: хляба, алкохола, газираните напитки, шоколада, мармаладите и много още сладки и калорични храни; много солената храна, маринованите продукти; силните подправки.

Не се лишавайте от картофи (печени), риба, гъби, растително масло, малко орехи. Диетата си е диета, но организмът трябва да поема балансирана храна. В противен случай ще ви смаже пролетната умора и трудно ще понесете после летните горещини.

В никакъв случай не забравяйте да пиете достатъчно вода. Движете се колкото е възможно повече!

Препоръчвам приемът на хранителни добавки, като например „Минифемин", „Бодислим Перфект" или „Биокорект Плюс  Универсал - С Форте". Те са идеалното решение и допълнение при здравословни хранителни режими и такива, целящи намаляване на теглото.

Минифемин" е продукт насочен към жени в активна възраст, за оптимално коригиране на теглото, ускоряване на метаболизма, справяне с натрупване на целулит. За красива кожа, коса и нокти.

„Бодислим Перфект" е за хора, които са предразположени към метаболитен синдром или още - синдром Х. Това е състояние, съвкупност от рискови фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания и диабет. Обикновено мастните натрупвания се наблюдават в коремната област.

Биокорект Плюс -Универсал -С Форте има отличен ефект при различни форми на напълняване и увеличен апетит, особено на стресова основа, при забавена обмяна на веществата, при запек и задържане на течности в организма.

Търсете в аптеките.


Автор: д-р Димитър Пашкулев фитотерапевт, специалист по лечебно хранене и диетика

 

 

Сподели: