Здраве и красота

Отивам на фитнес!

11 мотивиращи тактики, които ще ви отведат в залата.

Отивам на фитнес!

За кой ли път отказвате да отидете във фитнес залата? Възможно е вече да е настъпил този понеделник, в който трябва да започнете.

А ето и няколко начина за мотивиране.

11. Не мислете за началото

Не се плашете. Не всички придобиват идеалната форма веднага. И трениращите хора се оглеждат в огледалото, по-често от другите, за да контролират правилното изпълнение на упражненията, а не гледат към новаците, за да им се присмеят.

10. Престорете се, че това е игра

Направете си състезание със самите себе си. Отбелязвайте с кръстчета в календара всеки ден, когато сте ходили на тренировки. Вашата цел е да създадете непрекъснатата верига - толкова дълго, колкото е възможно.

9. Купете си красив спортен екип

Някои изследователи потвърждават, че червеният цвят обещава победа. А като начало, това ви е нужно.

8. Открийте зала, която да е по-близо до дома ви

Това ще ви помогне да избягате от оправдания тип „лошо време”, „няма транспорт”, „ще отида утре или вдругиден”.

7. Създайте си настроение

Любимата музика в слушалките е онова, което оказва влияние върху настроението ни и ни потапя в положителните емоции. А доброто настроение в спортната зала вече е половин тренировка, така да се каже.

6. Купете си абонамент за 3 месеца

А тази малка хитрост ще провокира скръндзата във вас. Дали сте пари - трябва да ходите. Но не си взимайте годишен абонамент, поне не в началото – излишно е. Започнете с малкото и задължително ще имате успех!

5. Начертайте план

Напишете колко пъти дневно ще се занимавате, кога, къде и какво ще правите. Това ще ви избави от разпокъсаността в посещението на спортната зала и ще ви помогне за организиране на следващите тренировки.

4. Пригответе си чантата с нещата за тренировки от по-рано

Това е ефектна уловка в случай на оправданието „Ох, днес няма да успея!”

3. Вземете си персонален треньор

Добрият треньор е вълшебният помощник, който няма да ви позволи да пилеете времето си и ще ви помогне да се радвате на добрите резултати.

2. Възнаградете се с нещо в края на месеца

Купете си подарък, дори и да е малък.

1. И накрая - влюбете се!

Може и в собствения си мъж. А може и да настъпи нова фаза в семейните отношения? Любовта, без съмнение, е най-добрата мотивация!

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: