Lifestyle

И известна, и красива, и МАЙКА

Оказва се, че известните майки си позволяват да забременеят, едва когато настъпи времето да се отпуснат, т.е. са заработили достатъчно пари, кариерата им е успешна и могат да прекъснат за майчинство. Но паметта за холивудските лица е кратка - достатъчно е

И известна, и красива, и МАЙКА

Оказва се, че известните майки си позволяват да забременеят, едва когато настъпи времето да се отпуснат, т.е. са заработили достатъчно пари, кариерата им е успешна и могат да прекъснат за майчинство. Но паметта за холивудските лица е кратка - достатъчно е да изчезнеш от екран или от полезрението на публиката за определено време и вече не си сред суперуспешните. Именно това кара звездните бъдещи майки да работят непосредствено до раждането и веднага след него да се връщат на червения килим и снимачната площадка.

От публикувана миналата година класация „Топ 15 на най-трудолюбивите майки в Холивуд" става ясно, че най-голямата кариеристка с деца е, разбира се, Мадона. С две деца и на прага на осиновяване на още съвсем не е излязла от релси, за да заработи 110 млн. долара. На второ място е прекрасната блондинка Рийз Уидърспун, която е изкарала не по-малко от 24 млн.

Най-важното наблюдение обаче е, че всички трудолюбиви майки са многодетни майки. Те имат минимум по три деца. Единствено, спечелилата 13-то място, Джесика Алба има само една дъщеря. Но тя е и най-младата, така че има още доста време. Останалите в списъка са: Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Сара Джесика Паркър, Анджелина Джоли, Хайди Клум, Кейт Уинслет.

МНОГОДЕТНА БИЗНЕС-МАЙКА

Кимори Ли Симънс (на 9-то място в топ-15) има всичко в живота, което е нужно, за да е щастлива: любима професия, семейство, където растат вече три деца, солидна банкова сметка, приятелство с влиятелни и известни хора, собствена слава. Нейното реалити шоу „Kimora: Life in the Fab Lane" е сред най-известните. Тя пуска дрехи за деца и бъдещи майки, парфюми и бижута. А някога е била невзрачна девойка с ръст 180 см, в чиито жили тече удивителна кръв. Внезапно Кимора става муза на Карл Лагерфелд - именно нейното тяло се счита за еталон в Chanel и по нея се шият всички модели. Днес в кръга на приятелите й влизат и съпругата на Клинтън, и магнатът Донълд Тръмп, Бритни Спиърс и Мадона. Кимора сама рекламира творенията си. Тя пише книги и ръководи училището на своя роден град. И всичко тава Кимора върши, без да се отделя от основната си дейност - работата й на майка. Своето трето дете, синът й Кензо Ли, ражда през май миналата година от новия си любим Джимън Хонс. Преди него има брак с успешния рапър Ръсел Симънс, с когото живее 11 години. Преди да се разведе, за кратко е двуженка, защото Ръсел не й дава развод, а бременността с Кензо вече е налице. Затова тя и Джимън се женят в Африка, където не се обръща особено внимание на формалностите.

По време на третата си бременност Кимора не стои без работа и пуска линия дрехи за бременни. А за да не се отдалечи от по-големите си дъщери, 10-годишната Мин и 8-годишната Аоки, трудолюбивата майка ги включва в работата. Момичетата излизат на подиума от съвсем малки.

МОДНА ТРЕСКА

През изминалата година поклониците на модата ги спохожда странна участ: в един и същи момент няколко топ-модела забременяват. Модните подиуми опустяват: първородни деца очакват най-високо платеният модел Жизел Бундхен и сънародничката й Адриана Лима, също чешкият модел Каролина Куркова. Трето дете износва Летиция Каста и 39-годишният супермодел Даниела Пестова. За четвърти път очаква да стане майка и Хайди Клум. Това означава, че традиционното модно ревю на бельото от Victoria Secret ще остане без своите главни „ангели".

Но всичко се оказва не толкова катастрофално. За да могат бързо да се върнат в ритъм и форма, младите майки трябва да се поизпотят. Едва месец след раждането Хайди Клум се появи пред фотообектива по бельо. Разбира се, това не са миниатюрни бикини с брилянти, както преди, а по-закрит модел, през който прозират несъвършените все още форми. Самата Хайди признава, че е много по-трудно да възстановиш форма след четвъртото раждане, а и 36 години не са 25. Адриана Лима също не се задържа вкъщи. Тя ражда дъщеря си Валентина през ноември и две седмици по-късно се връща на работа. Единствено Летиция Каста не бърза за никъде. Тъй като нейният ръст е нисък, тя винаги е била предимно фотомодел. А раждането на дъщеря й Афина през август, изобщо не се отразява на работата й.

ПЪРВО ДЕЦАТА, ПОСЛЕ РАБОТАТА

Казват, че след развода си с Раян Филип Рийз Уидърспун не може да открие мъж за себе си, защото на първо място за нея са децата, на второ - кариерата и едва на трето - личният живот. Това е и основната причина за раздялата й с доста по-младия холивудски красавец Джейк Джиленхол. А какъв мъж само бил до нея! Не само талантлив и успешен актьор, но и внимателен и грижовен. И виртуоз в кухнята. „Джейк е прекрасен готвач!" - открито заявява Рийз.

Но всичко е в миналото. А за миналото супермайката и актриса, притежателка на „Оскар", не обича да мисли. „Обичам живота си такъв, какъвто е, обичам и работата си. Радвам се, че имам възможност да играя роли на жени с проблеми и събития, които могат да се случат в реалния живот" - признава актрисата в едно интервю. Тя се старае да не се разделя с дъщеря си Ава и сина си Дикън за повече от няколко дни и не поверява възпитанието им на детегледачката. Когато на Рийз й се налага да замине за снимки, за децата се грижат бабата и дядото.

Не всички звезди като Лив Тейлър могат да кажат: „Когато имам дете, няма да работя толкова много!". А може и да не искат, защото смятат, че именно успешното съчетаване на майчинството и кариерата ще ги направят по-интересни за феновете, за любимите им и дори за самите тях.

 

Автор: Биляна Цветкова

 

 

Сподели: