Здраве и красота

Eх, тези французойки

Французойките се славят със стил и умения да се грижат за себе си.

Eх, тези французойки

А за да изглеждате безупречно, съвсем не е задължително да живеете в апартамент на Монмартр – достатъчно е да спазвате някои прости и конкретни правила на тези дами.

Те обичат удобните и изящни обувки

Токчетата и платформите с височината на Айфеловата кула съвсем не са за изящните жителки на града. Дори и да имат среща вечерта, през деня те са на работа. А французойките, без оглед на цялата любов, която изпитват към женствения стил, още повече обичат себе си. Затова нито една френска красавица няма да се измъчва и да носи неудобни обувки. Тя ще избере най-удобните, с които да кръстосва улиците на града, и които ще подчертават нейния собствен стил.

Допада им лекият грим

Французойките, независимо от възрастта и социалното си положение, ценят преди всичко естествената си красота. За да подчертаят чара си, нанасят малко спирала, немного руж и неярко червило. „Тежката артилерия” на макияжа е уместна само при вечерния грим, а през деня се счита за признак на лош вкус.

Харесват яркото червило

„50 нюанса червено” — в арсенала на френските дами задължително има поне едно червено червило. С помощта на тази вълшебна пръчица всяка една жена може да се преобрази на мига. Ако денят бавно премине във вечер, а няма възможност да се прибере, устните се украсяват с червената помада, а дневният образ се превръща във вечерен.

Падат си по семплите прически

Малко строго, малко правилно и малко скучно за жените на Франция. Косите, нежно обгърнати с какви ли не аксесоари, при тях предизвикват недоумение. Помнете, основното е естествената красота. Малко небрежни къдрици, отметната назад коса, това е изборът на французойките.

Посещават най-добрите фризьори

Французойката по-скоро ще си купи евтина дреха, отколкото да икономиса средства от прическата си. Елегантните каре, гарсон, боб, които са актуални десетилетия наред, са родом от Франция. За френските дами прическата е квинтесенция на начина на живот и характера на жената. Опитните майстори правят така, че косата да изглежда напълно естествено, като за подстрижката не се изискват специфични грижи –  просто поддръжка.

Винаги добавят към вида си капчица небрежност

Французойките не търсят идеалния образ. Винаги добавят елемент на небрежност, който придава очарование. Коко Шанел казва: „Ако сте поразени от красотата на някоя жена, но не можете да си спомните с какво е била облечена тя, значи е била облечена идеално.”

Ценят стилните и семпли аксесоари

Шалчето, ръкавиците, очилата и стилните бижута допринасят за естествената красота и лежерния стил на французойките. Гардеробът може да се състои от базови дрехи с универсални цветове, но именно аксесоарите творят чудеса с външността.

Предпочитат естествената красота

Никога няма да видите французойка със сутиен тип „push up”. Те обожават красивото бельо, но се придържат към натуралното: естествени форми, коприна и дантела. Бельото не само е фино допълнение на образа, а основа част от гардероба. В сърцето на френската столица има много старинни дюкяни, собствениците на които десетилетия наред се занимават с шиенето и продажбата на бельо. А процесът на купуване се превръща в свещен ритуал, възпяващ женствеността.

Не държат на марката

Предпочитат по-скоро да си купя няколко качествени вещи на неизвестна марка, отколкото една дреха, която „крещи” цената си. В образа трябва да има загадка, а излагането на показ на стойността на тоалета се смята за признак на лош вкус. Французойките са превърнали в изкуство умението да носят „скъпо” евтина дреха.

Пазят се от слънцето

Винаги имат в арсенала си крем с висок слънцезащитен фактор,  както и ризка с дълъг ръкав. Французойките са уверени, че тенът добавя години и предпочитат аристократичната бяла кожа.

Никога не изглеждат „отпуснати”

За каквото и да се отнася – за дрехите, за грима или за аксесоарите. Френският стил не е само външност или дрехи, това е начин на живот, на отношение към себе си, цяла една философия. Истинските  французойки са изящни и уравновесени, тъй като на първо място уважават себе си. И впечатляват околните, защото обичат тялото си. Поддържат се в тонус, но не изтощават организма си с жестоки диети. Знаят най-важното: истински красива е тази жена, която получава удоволствие от живота.

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: