Бременност

Бременни страдания

Малко са бъдещите майки, които се разминават с „богатия букет", предизвикващ гадене сутрин и отоци, повишено кръвно и какви ли още не непредвидени проблеми.

Бременни страдания

Дори и цялата бременност да преминава леко, има дни, в които самочувствието и тонуса са понижени. Износването на новия живот не е толкова просто за всяка жена. И звездите не са изключение.

ГАДЕНЕ

„Не знам защо се нарича сутрешно гадене - искрено се възмущава актрисата МИНИ ДРАЙВЪР. - По време на бременността ми се гадеше сутрин, обед и вечер". Ако всичко е в норма, токсикозата приключва към началото на 2-рия триместър, 13-та седмица, но може да продължи и до 18-та. АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ, чиито близнаци вече са на три годинки, е запозната с тези проблеми много добре. За разлика от бременността си с Шайло, когато тя се чувствала в отлична форма и нямала никакви проблеми, бременността й с близнаците я измъчила. Почти през всичките девет месеца Джоли страдала от токсикоза, отоци и прескачане на кръвното. Няколко пъти губила съзнание и освен всичко развила захарен диабет. За щастие го хванали буквално в зародиш и я излекували навреме.

По време на четвъртата си бременност ВИКТОРИЯ БЕКЪМ се спасявала с мисълта, че износва дългоочакваното момиченце. В началото лекарите разубеждавали Виктория за бременността, поради тежките диети и трите цезарови сечения. Но нищо не било в състояние да я откаже от мечтаната дъщеря, която да наследи вкуса й към модата.

А ХЕЛЕНА БОНАМ КАРТЪР я спасила работата й. На нея й се наложило да играе, докато била бременна с дъщеря си Нел. Всеки път, когато излизала на снимачната площадка, където мъжът й Тим Бертън снимал филм за фризьора-убиец Суин Тод, на Хелена й се налагало да гледа реки от кръв. Трябвало до отпрати токсикозата в далечно ъгълче.

ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА

Страхотният модел и бизнесдама споделя, че е имала много лека бременност, през която качила точно 13 кг. Единственият проблем, който среща през горещото лято, по време на което е в осми и девети месец, са отоците по краката. Дискомфортът й създавал неприятни усещания, но тя се справяла, като си обливала краката със студена вода. Освен това, при всяка възможност, вдигала краката си нависоко, за да облекчи отоците.

ИРИНА САРАЧИНОВА

За нея се оказва, че е от жените с така наречената „чувствителна матка", т.е. с контракции от средата до края на бременността. С цел запазване сроковете на термина й се налага да спазва малко по-лек дневен режим - без натоварвания и спорт. За нейно щастие формата и двата пъти й се възвръща щом спира да кърми при навършване на година на всяко дете.

ВЪЗРАСТТА КАТО ШУМ

Колкото е по-възрастна жената, толкова е по-вероятно да се сблъска с трудности. Например МАДОНА - жена, която контролира всичко и всички в живота си. Дори и първата й лека бременност не й дала гаранция, че следващата й ще бъде същата. Роко, синът й от Гай Ричи, се роди преждевременно и чрез спешно цезарово сечение, тъй като майка му развила прееклампсия.

С цезарово сечение и два месеца преждевременно се родиха и близнаците на ДЖУЛИЯ РОБЪРТС. Първо, Джулия не е никак млада, въпреки че изглежда идеално, второ, децата все пак са две. Накрая преждевременните контракции не оставили друг избор освен спешно цезарово.

(НЕ)СЛАДКА БОЛКА

САЛМА ХАЙЕК и ХОЛИ БЕРИ родиха първите си деца на 41 и 42 години. По време на бременността те страдали от диабет. И при двете се проявил различно. Салма качила килограми заради хормоналното лечение за запазване на бременността. Също така хормоните на бременността блокирали инсулина, който отговаря за преработката на глюкозата в кръвта и нивото на захарта било постоянно повишено. "Превърнах се в огромна скала. Но си казах: това е цената, която трябва да платя за детето. Нямах никаква представа как ще се отрази болестта на мен и на дъщеричката ми." - разказва актрисата.

ХОЛИ БЕРИ запази стройната си фигура през цялата бременност и беше призната за една от най-стилните звезди. Но какво й е струвало да износи сина си Нал, знае само тя. Всъщност, тя не се оплаква, а се наслаждава, дори и на страданията. "Да, повдига ти се, трудно се предвижваш, трудно дишаш, налага се да приемаш купчина лекарства, но не разбирам защо всички тези затруднения толкова досаждат на бъдещите майки." Навярно, защото не всяко бебе е заченато трудно, след множество безплодни опити и отрицателни тестове.

НА КОГО МУ Е БИЛО ЛЕКО И ЗАЩО

КЛАУДИЯ ШИФЪР разказва, че обича да е бременна. "можете да правите каквото си искате. Не се чувствате виновни, че си почивате". Клаудия си "почива" три пъти и това й донесе само ползи.

МИЛА ЙОВОВИЧ също не страдала от токсикоза, напротив, имала завиден апетит. Порциите й с лакомства и картофи можели да стигнат за три бременни. Най-важното, обаче, било, че това не повлияло на самочувствието й. Дори когато кантарът отбелязал 90 кг.

ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН признава, че се е наслаждавала на бременността от първия до последния ден. Тя черпила само положителни емоции не само от любовта на мъжа си, но и от йогата, с която се занимавала активно.

МАРИАНА ВЕКИЛСКА е от жените-късметлийки, които са карали две прекрасни бремености. Тя споделя, че лекото гадене в началото е преминало много бързо и след това се е наслаждавала на пълен комфорт през деветте месеца.

Прекрасната МАРИЯ ИГНАТОВА също е карала много лека бременност. Никакви проблеми не са измъчвали бъдещата майка. Тя споделя, че почти не е усетила, че е бременна и освен това е качила само 10 кг, тъй като се стараела да се храни здравословно.

Автор: Биляна Цветкова

 

 

Сподели: