Бременност

Бременна и сама

Очакването на дете е несравнимо щастие.

Бременна и сама

Уви, то може да бъде помрачено, ако сте сами в това приключение. За да добавим цветни щрихи в иначе мрачната картина, ще споделим с вас насоки за самотни бъдещи майки, които ще ви помогнат да посрещнете предизвикателствата на деветте месеца.

Семейство и приятели

Те винаги ще бъдат до вас – търсете подкрепата им и разчитайте на тях за всичко:

  • могат да ви придружават на прегледите при лекаря;
  • да посещавате заедно курсове за родители;
  • да ви отменят в домакинската работа, когато сте преуморени.

Жени в същото положение

Има много групи в социалните мрежи, в които можете да откриете бременни жени, също разделени с татковците. Общувайте и обменяйте опит – чувството, че сте част от общност, е особено важно в този период. 

Онлайн критици

Виртуалното пространство често е недружелюбно. Ако срещнете груби или осъдителни коментари, игнорирайте ги.

Финанси

Сега е моментът да планирате бюджета си така, че да посрещате спокойно разходите. Внимателно обмисляйте покупките и оставете по-големите за времето след раждането на детето. 

Щедрост

Дрешки, столче за хранене, количка... Много майки и татковци с радост ще ви подарят ценни предмети от списъка с нужното за мъничето. Това ще намали значително средствата, които трябва да отделите, а и ще ви спести обикалянето по магазините.

Гъвкаво работно време

Не се притеснявайте дa говорите с началника си за промени в графика – например да работите у дома, когато не се чувствате добре. Както и да отсъствате, ако са необходими консултации или изследвания. Ситуацията, в която се намирате, без участие на партньор, е достатъчна причина да получите разбиране.  

Вяра в себе си

През деветте месеца със сигурност ще се сблъсквате с трудности. Но сме сигурни, че ще ги преодолеете – бъдете смели и уверени. Бебчо ще има силна майка, пример за непоколебима вяра и устойчив характер.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: