Lifestyle

Ароматна свежест за мама и бебе

Добрият избор на омекотител за дрехи е важна стъпка в правилната грижа за тъканите.

Ароматна свежест за мама и бебе

Така, редовната употреба на подходящ препарат по време на пране придава на дрехите ароматна свежест и едновременно с това ги предпазва от стареене.

  • Омекотителят за дрехи придава на тъканта свежест и аромат и я прави мека на допир.
  • Предпазва от загуба на форма и избледняване на цвета.
  • Има антистатичен ефект и улеснява гладенето.

Няколко съвета

Омекотителят започва да работи едва в края на прането по време на фазата на изплакване, така че е много важно да го добавите към специално проектираното отделение на пералната машина (обикновено разположено в центъра на дозатора).

Златното правило е да следвате препоръките на производителя на опаковката и да спазвате дозировката. Например, за 4-5 кг пране е оптимално да използвате 35 мл от препарата – обикновено сместа се събира в капачката на омекотителя. Така, ако добавите твърде малко, няма да има ефект, ако добавите твърде много, балсамът няма да се измие напълно, а прането ще стане неприятно на допир.

Омекотителят е подходящ за широка гама от тъкани, като изключение правят полар и велур. Във всеки случай е добре да проверявате препоръките на производителя на вътрешните етикети на дрехите преди пране.

Ако страдате от алергии, изберете омекотител за тъкани с етикет „дерматологично тестван“ и го съчетайте с хипоалергичен перилен препарат, като например сертифициран от Европейския център за изследване на алергиите.

Използването на омекотител за тъкани за хора с чувствителна кожа е особено важно, тъй като свежда до минимум дискомфорта от контакт с дрехите, като прави тъканта мека.

Не забравяйте обаче за индивидуалната непоносимост, която е възможна за отделни компоненти. Това се отнася за всичко, с което влизаме в контакт, включително омекотителите за тъкани. Ако имате реакция, например, към конкретен аромат, трябва внимателно да прочетете състава, преди да купите и да се уверите, че не съдържа съответния компонент.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: