Бременност

7-те гряха на бременната жена

Очакването на дете е от подаръците, които хем искаш да споделиш с целия свят – от радост, хем пазиш само за себе си – от суеверие.

7-те гряха на бременната жена

Някъде между гордостта от предстоящата роля на бъдеща майка и страха от предизвикателствата по пътя към срещата с бебето, стои таткото. Макар да е участвал наравно с половинката си в създаването на новия член на семейството, той често незаслужено е на втори план. Прочетете списъка ни с грехове на бременната жена към съпруга й и никога повече не ги допускайте.

1. Пренебрегване

Да, разбираме, че срещите с други мамчета дават отговори на много от въпросите ви, но истинска подкрепа можете да получите единствено от човека, когото обичате. Затова не го пренебрегвайте заради поредната среща на тема „Как да си намеря подходяща поза за сън“, а го изненадайте с вкусна вечеря.

2. Отказ от секс

Бременността не означава край на секса, напротив. Сега е моментът повече от всякога да се наслаждавате един на друг и да изживеете вълнуващи мигове. Не се страхувайте да поемате инициативата и да показвате на мъжа си колко много го желаете... въпреки променената си фигура и присъствието на публика в утробата.

3. Агресивно поведение

Колкото и да ви изтощават неразположенията по време на деветте месеца, не си го изкарвайте на него. Вместо това, позволете му да се погрижи за вас с масаж или разходка.

4. Затвореност

Споделянето е изкуство, което не всички владеят. Все пак, опитайте да разкажете на половинката си как се чувствате, а не се ограничавайте до лъжливото „Нищо ми няма“ (когато от километри ви личи, че това „нищо“ всъщност ви побърква).

5. Самостоятелно пазаруване

Купуването на бебешки дрешки и аксесоари не е забавно само за бъдещите майки. Поканете таткото на пазар и ще видите благодарността му от факта, че участва в избора на гардероб за наследника си.

6. Липса на време, прекарано заедно

Не е честно да отделяте време за йога и обяд с приятелки, а да не гледате някой филм с любимия си човек. Нали благодарение на него усещате едно сърчице да бие под вашето?

7. Отсъствие на обща молитва

Ако често се молите, за да елиминирате страха от неизвестното по време на бременността, правете го и с мъжа си. Духовното занимание ще ви сплоти и ще посрещнете детенцето си спокойни и влюбени.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: