Бременност

5 продукта за мама

Бременността е период, когато понякога дори обикновените на пръв поглед ежедневни дейности предизвикват у бъдещата майка дискомфорт и трудности при справянето с тях.

5 продукта за мама

За да направим ежедневието ви по-лесно, ви представяме списък с 5 продукта, които със сигурност ще оцените подобаващо.

1. Гел за зърната на гърдите

Започнете подготовката на зърната си за предстоящото кърмене в последните месеци на бременността. За целта, след измиване на гърдите, с леки масажни движения нанасяйте специален гел върху зърната. Така ще предотвратите разраняването им, породено от дразненето при сученето на бебето. Когато станете майка, продължете да използвате продукта след всяко кърмене.    

2. Възглавница за сън

Безсънието при бременните жени не е нещо необичайно. Притесненията за това дали всичко с бебето ще бъде наред, се допълват от нарасналия корем и липсата на удобна поза за сън. Ето защо една специална възглавница може да ви бъде от голяма полза. Тя е с подходяща форма и размер и може да се слага както под корема, така и между краката или там, където ви е най-комфортно. А най-хубавото е, че след раждането на бебето тези възглавници могат да се ползват като помощник по време на кърмене.

3. Топка за фитбол

С помощта на топката можете да правите упражнения, които укрепват мускулите на тазовото дъно, необходими по време на раждането. Освен това, топката ще помогне за справяне с натоварването на гърба, а пружиниращите движения върху нея много приличат на медитиране. След раждането на бебето, докато седите върху топката, можете да помогнете на мъничето, ако страда от колики, или просто да го успокоявате при нужда.

4. Дрехи за бременни

Сигурно е трудно да си представим друга такава ситуация, в която женското тяло ще претърпи промени за изключително кратко време, каквато е бременността. Затова дрехите и обувките през този период трябва да са не просто предмети в гардероба, а нещо много по-ценно. Те трябва да са подбрани по такъв начин, че, освен комфорт при носенето, да дават на бъдещата майка необходимото самочувствие, че изглежда добре.

5. Козметика без аромати

Токсикозата по време на бременност е често срещано състояние за повечето бъдещи майки. Любими по-рано миризми и вкусове сега са неприятни. Съветите на специалистите са, когато избирате козметика за деветте месеца на бременността си, да се доверите на специализираните средства за бременни – най-често без аромати или с естествени и деликатни миризми, които не дразнят обонянието и сетивата допълнително.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: