Тя и Той

14 причини да правим секс редовно

Сексът подобрява настроението, влияе позитивно на психиката, засилва имунната система и има разхубавяващ ефект. За човешкото тяло той e като жива вода, но трябва да го практикувате поне веднъж седмично и да му се наслаждавате изцяло.

14 причини да правим секс редовно

Сексът подобрява настроението, влияе позитивно на психиката, засилва имунната система и има разхубавяващ ефект. За човешкото тяло той e като жива вода, но трябва да го практикувате поне веднъж седмично и да му се наслаждавате изцяло.

1. ГОРИ КАЛОРИИ. Със страстен секс може да се изгорят 350 калории за половин час. Не бива обаче да „мързелувате" по време на акта, наистина трябва да се развихрите.

2. СРЕЩУ БРЪЧКИ. Жените, които правят секс поне веднъж в седмицата, „произвеждат" много повече естроген. Благодарение на хормона, който изглажда бръчките и опъва кожата, ще изглеждате прекрасно.

3. КАТО АНТИЦЕЛУЛИТНО СРЕДСТВО. По време на секс женският организъм се отпуска и освобождава по-голямо количество от хормона естроген, който се бори с ефекта на „портокаловата кора".

4. ЗАСИЛВА ИМУННАТА СИСТЕМА. Докато трае половият акт тялото произвежда коктейл от хормони, които засилват имунната система, така че да ви се разминат разни настинки и грипове.

5. ФАБРИКА ЗА ЩАСТИЕ. Любовният акт повишава нивата на окситоцин, серотонин и допамин. Заради този коктейл от добро настроение, който се излива в организма ви, се чувствате много по-щастливи. В това състояние ще сте един ден след акта. Така че колкото повече секс правите, толкова повече ще се зареждате с прекрасно настроение.

6. ВМЕСТО ФИТНЕС. При честа смяна на секс позите тренирате мускулите, които принципно не упражнявате много зад бюрото в работата например. Така вместо във фитнес залата, можете да стегнете раменете, ръцете, корема, бедрата и прасците в... леглото.

7. СКРЕПЯВА ВРЪЗКАТА. По време на оргазъм се повишава значително нивото на хормона окситоцин, който играе сериона роля за чувството на доверие.

8. ВМЕСТО ХАПЧЕ. Сексът успокоява болката. Точно преди оргазма нивото на окситоцин се вдига до 5 пъти, освен това се освобождава и ендорфин - двата хормона редуцират болката в главата, мускулите, гърба и ставите.

9. ОБОСТРЯ СЕТИВАТА. По време на оргазма в тялото се освобождава хормонът пролактин, който повишава чувствителността на сетивата, особено на обонянието.

10. ПОНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛА. Редовният секс е в състояние да нормализира нивото на холестерола.

11. ЗАЗДРАВЯВА КОСТИТЕ. Прогестеронът, който се произвежда от организма по време на секс, подсилва костите.  Благодарение на тестостерона пък се засилват мускулите.

12. ПОДОБРЯВА СЪНЯ. Според учените след секс се заспива бързо и дълбоко, а сънят е спокоен. Причина за това е цяла вълна отпускащи хормони, които „нахлуват" в организма след оргазъм.

13. ЗА ЗДРАВО СЪРЦЕ. По време на секс се подобрява кръвообращението. Това е добре както за оросяването на мозъка, така и  за подсилване на сърцето.

14. ПОВИШАВА САМОЧУВСТВИЕТО. Когато човек редовно прави добър секс, той се чувства по-удовлетворен и самоуверен. Вследствие на това се справя по-лесно с проблемите в личния и професионалния живот.

 

Автор: Мила Попова

 

 

Сподели: