Lifestyle

Животът преди и след... детето

Записки си водиш ти, естествено, докато сърфираш бясно из нета в единствения час през деня, в който бебето спи. Не, не е за да си в течение с новините на фондовата борса, а да си подготвиш точната схема на захранване с пюренцата, когато му дойде времето.

Животът преди и след... детето

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Преди

Денят ти е ангажиран с безкрайни разговори на служебни и интелектуални теми: с колеги, с шефа, с бизнес партньори по време на работни срещи... Същевременно започваш сериозно да подозираш, че двата ти мобилни телефона имат тайна безжична връзка помежду си и затова звънят винаги по едно и също време. Експертното ти мнение е търсено от всички, а щом вземеш думата на фирменото събрание, поне двама-трима си водят записки.

След

Разговори ли? Какво е това?! Не, не е да повтаряш след бебето: ма-ма, ам-ам, на-ни... По-скоро се доближава до това да кимаш мълчаливо, докато собствената ти майка, всезнаещата баба, ти разяснява как, ако не започнеш да учиш детето на гърне ОЩЕ СЕГА, има опасност то да се напишква в гимназията. „Да, мамо, добре" също е позволено.

Записки си водиш ти, естествено, докато сърфираш бясно из нета в единствения час през деня, в който бебето спи. Не, не е за да си в течение с новините на фондовата борса, а да си подготвиш точната схема на захранване с пюренцата, когато му дойде времето.       

ОБЛЕКЛО И ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА

Преди

Модата е твоята стихия. На път за работа винаги грабваш по някое модно списание от будката наблизо, за да си в течение с всичко ново. Обожаваш да пазаруваш и приятелките ти се кълнат в твоя добър вкус, затова винаги си най-желаната компания за шопинг. Дрехите ти са изрядно подредени по цветови гами, а на колекцията ти от обувки може да завиди и самата Сара Джесика Паркър.    

Косата ти блести от чистота, цветът й грее в най-красивите слънчеви нюанси, а прическата ти е безупречна. Веднъж седмично си на маникюр и SPA, а три пъти в седмицата - на фитнес.

След

Модно списание не си поглеждала цяла вечност. Нямаш идея какъв е актуалният тренд за сезона, но от неволно подслушан разговор между две майки в парка дочу, че сега сивото било новото черно, или пък дали не беше синьото...?! На кого му пука, след като и върху двете биха личали петната от повърнато!

Облеклото ти е в практични цветове и кройки (разбирай - безлични и безформени), а обувките, хм... те са удобни, естествено. Косата ти стърчи във всички посоки, защото нямаш нито време, нито нерви за един приличен сешоар, но всъщност те е срам да признаеш, че понякога не ти остават сили, дори да я измиеш. Ноктите ти в най-добрия случай са изрязани ниско, за да не драскат бебчо, а в най-лошия - изгризани до кръв, когато в продължение на цели два часа безуспешно го люлееш, за да го приспиш. Добре, че поне излизаш всеки ден с количката, за да поддържаш долу-горе форма, макар да се молиш да не срещнеш някой колега по пътя. Всъщност не се притеснявай, едва ли ще те познае. 

ХРАНА

Преди

От препускане нагоре-надолу по служебни ангажименти през деня имаш време най-много за чаша кафе и няколко солети. Затова пък почти всяка вечер разпускаш с любимия в изискан ресторант на чаша вино и здравословно рибно ястие. За тенджери и пазаруване и дума не може да става - заета жена си, пък и трябва да поддържаш линия, нали така!

След

От кърмене, разходки навън, смяна на пелени и носене на ревящото бебе на ръце през деня имаш време най-много за чаша кафе и няколко солети. Затова пък почти всяка вечер, след като сложиш детето да спи, се нахвърляш като прегладнял звяр на изстиналото полуготово... нещо, със запаси от което е препълнена хладилната ти камера. Толкова за диетите и пазаруването! За тенджери не може да става и дума, картонените чинии са най-великото изобретение след памперсите. Или беше обратното?

СЕКС  

Преди

Не се срамуваш да си признаеш, че обичаш секса и със сигурност не си от жените, които се преструват на невинни, за да привличат мъжкия интерес. Наслаждаваш се истински на партньора си и всяка взаимно прекарана минута в леглото, а „лошо момиче" е неговото мило, закачливо обръщение към теб в късните часове на вечерта. Владееш безпогрешно премрежения поглед, от който коленете му буквално омекват, а в чекмеджето си имаш арсенал от поне три комплекта изкусително бельо „за специални случаи".

След

Предполагаш, че все още обичаш секса, макар да не си спомняш кога за последен път си го правила... А, да, май беше миналия месец, след рождения ден на приятелката ти, на който изпи на екс три чаши вино, защото бавачката прие да остане само до 10 вечерта. Е, не беше зле, нищо, че ластичните бикини за стягане на корема бяха отбелязали грозни червени резки върху кожата ти, а любимият с умиление те нарече няколко пъти „мамче". Поне владееш още „онзи" поглед... Не, не притваряй съвсем очи! Оф, ето че пак заспа! Е нищо, и утре е... вечер.

 

Автор: Весела Захариева

 

 

Сподели: