Детска психология

Наказанието – дали и как? Детска психология

Наказанието – дали и как?

Една от най-горещо дискутираните в родителските форуми теми си остава тази за възпитанието на децата.

Малкият човек и неговите страхове Детска психология

Малкият човек и неговите страхове

Страховете съпровождат живота на всеки един от нас, но особено присъщи са те на малките деца: едни са типични за бебето, други се проявяват през втората и третата година, поотрасналото дете в предучилищна възраст също си има свой „репертоар” от различни с

Висш пилотаж – Да възпитаме емоциите Детска психология

Висш пилотаж – Да възпитаме емоциите

Никой не спори, че е трудно за разбиране, особено когато националната ни култура налага правилото „Око да види, ръка да пипне". Затова го наричам висш пилотаж.

„Как мина днес?” Детска психология

„Как мина днес?”

7 начина да накараме детето да разказва за своя ден

Децата и техните сънища Детска психология

Децата и техните сънища

Чудите се какво се случва в малката главица на вашата рожба, докато спи? Дали сънува, какво, защо и как се чувства, като се събуди? Ето няколко напътствия, които ще ви позволят да надникнете в света на детските сънища.

Защо момиченцата си играят на принцеси? Детска психология

Защо момиченцата си играят на принцеси?

Царската дъщеря си има всичко - замък, скъпоценни камъни, каляски, балове, прислуга и най-важното - разкошни рокли, а и корона... Принцесите имат и преживяват всичко, за което си мечтае едно малко момиченце - е, как тогава да не си играе на това?!?

Внимание - дете на диета! Детска психология

Внимание - дете на диета!

Да кажем, че имаме следната ситуация: ражда се дете; за огромна радост на майката се оказва от онези определено „незлояди" бебета, които си похапват с апетит от майчината кърма или шишето с мляко, а после не се мръщят нито на зеленчуковото пюре, нито на