Здраве

Витамин Д: Слънчевият витамин Здраве

Витамин Д: Слънчевият витамин

Много е писано и казано за този витамин. Някои неща вече знаете, за други научавате, когато поканите темата на гости за по-дълго.

Фонтанелата Здраве

Фонтанелата

Когато галите своето новородено по главата, вие с вълнение напипвате място, където напълно отсъства кост, а има само тънка мембрана, под която нещо пулсира. И веднага възниква въпросът: „Може ли това да крие някаква опасност за мъничето?”

Да седнем удобно на големия стол Здраве

Да седнем удобно на големия стол

Детските столчета са важен елемент не само от интериора. От тяхното удобство до голяма степен зависи и апетитът на детето, и настроението му.

Да преговорим: РУБЕОЛАТА Здраве

Да преговорим: РУБЕОЛАТА

От какво се причинява рубеолата? Кой боледува от нея, изгражда ли се имунитет срещу болестта? Как? Да започнем с най-важното: рубеолата е ваксинопредотвратима инфекция. Въпреки това, има неща, които задължително трябва да знаем за нея...

Кръв от носа Здраве

Кръв от носа

Всеки родител може да се сблъска с проблема, когато внезапно от носа на мъника потича кръв. Как да не изпаднете в паника и правилно да окажете първа помощ? Необходимо ли е в този случай да посетите лекар?

Здраве

Крива шия

Струва ви се, че вашето бебче през цялото време си притиска рамото? Постоянно накривената главичка на една страна, може да е признак за крива шия. В този случай трябва да се обърнете към специалист и да започнете лечение.

Изследвания на бебето Здраве

Изследвания на бебето

Какво се изследва? Какво означават показателите и кой може да ги разчете? Какви са най-често срещаните отклонения от нормите и има ли единни норми за всички? На тези и още други въпроси ще получите отговори в следващите редове.

Активна гимнастика Здраве

Активна гимнастика

Идеите за ранното развитие на бебето направо са обладали умовете на младите майки.

Здраве

Плоско стъпало при децата

Плоскостъпието се състои в отпускане (изглаждане, спадане) на надлъжния свод или на двата свода на стъпалото.