Здраве и красота

Укротяване на опърничавата

10 непоколебими решения

Укротяване на опърничавата

О, да! Тя наистина е опърничава - не ви «позволява» да я пригладите или срешете, нито пък се побира в една опашка, за шноли не може и дума да става. Ако случайно успеете да извършите някоя от споменатите процедури, изчакайте минута-две и се погледнете в огледалото - няма начин някой къдрав кичур да не е щръкнал в посока нагоре като пружина на счупен старинен часовник. О, да! Тя наистина е къдравата, естествено къдравата коса... и е толкова секси!

Въпреки, че всички естествено къдрави коси привличат погледите на мъжете еднакво, не означава, че тяхната структура е такава. Една може да бъде мека и тънка, друга здрава и бляскава или със ситни, а може и едри къдрици. Всяка коса изисква своите грижи и специални продукти.

1. Преди да вземете решение да се подстрижете, дори и да е леко подкъсяване на дължината, убедете се, че фризьорът, в чиито ръце оставяте съдбата на вашата прекрасна къдрава коса, е достатъчно опитен да се справи с опърничавата. За да сте сигурни в добрия резултат, къдравата коса трябва да се подстригва суха.

2. Мийте косата си не повече от 2 пъти седмично. Обикновено къдравите коси са сухи, а шампоаните изсушават още повече краищата. Ако се притеснявате, че се праши, просто я обливайте с вода по повърхността.

3. Ако имате желание да изправяте косата си, нанесете заглаждащ лосион още докато е мокра.

4. Ако къдравата ви коса е мека и тънка, подхранвайте я, като нанасяте продукта върху нея, докато е леко влажна. Ако е суха, разтъркайте малко маска или лосион в шепите си и разпределете по дължината й.

5. Къдравата коса изисква повече грижа за нейната влага. За целта днес пазарът предлага огромно разнообразие от продукти. Пробвайте различни, докато намерите своя продукт. Той трябва да разпределя правилно къдриците ви, да подхранва корените и да хидратира сухите краища ефективно.

6. Не подсушавайте косата си с кърпа - за нея е пагубно грубото търкане. Ако имате възможност, избягвайте и сешоара след всяка баня.

7. Ако сте успяла да изправите косата си със сешоар или преса, не я пипайте през деня. По този начин много бързо ще изгубите гладкия ефект.

8. Не «наранявайте» косата си, като я решите постоянно. Веднъж седмично е напълно достатъчно и то след къпане.

9. За да освежите косата си след ставане от сън, нанесете овлажняващ продукт, като го слагате по цялата дължина и наблягате на краищата.

Бъдете внимателни с неукортимите къдрици - този тип коса е склонен към начупване.

10. За да се заплита по-малко къдравата коса, може да спите върху сатенена възглавница.

Автор: Десислава Христозова

 

Сподели: