Семейна красота

Сапунени мехурчета

Къпането е не само скъпоценно време за общуване с мъника, но и важна хигиенна процедура. Тя изисква внимателна подготовка и пълно себеотдаване.

Сапунени мехурчета

Къпането е не само скъпоценно време за общуване с мъника, но и важна хигиенна процедура. Тя изисква внимателна подготовка и пълно себеотдаване.

Сред козметиката за баня на първо място стоят сапуните. На пазара се предлагат традиционните сапуни „на калъп" и пенливите душ-гелове.

Бебешката кожа е изключително нежна и чувствителна и затова сапуните за най-малките се произвеждат само от натурални компоненти, съдържат специални омекотяващи вещества (ланолин, глицерин, растителни масла от лайка, невен, пшеничен зародиш и др.) и противовъзпалителни вещества от растителен произход. Бебешките сапуни нежно почистват детската кожа без да я изсушават, премахват раздразнението и мускулното напрежение, подготвят за спокоен, здрав сън. Всичко това превръща къпането в удоволствие, особено ако следвате някои правила:

1. Оптималната температура на водата за къпане е 36 - 37°С.

2. Преди къпане почистете дупето много добре.

3. Лицето на детето изплаквайте с чиста водичка.

4. Не използвайте сапун при всяко къпане - бебетата се мият със сапун около два пъти в седмицата.

5. След къпане не търкайте нежната бебешка кожа, а само внимателно я попивайте с кърпата. Но при това кожата трябва да бъде добре подсушена.

Johnson's baby     

1. Време за сън

За здравия сън на вашето бебе се грижи Johnson's baby сапун Bedtime. 

Clorane

2. Акция хидратация

Овлажняващият сапун бебе на Cloran, въоръжен с маслен екстракт от невен, масло от сладък бадем и пчелен восък, почиства кожата, без да я възпалява и изсушава. Прави кожата нежна и мека.  

Seba med

3. Нежна грижа

Предназначен да се грижи за нежната бебешка кожа. Киселинността от pH5.5 и нежната омекотяваща формула подпомагат водния баланс на бебешката кожа и изграждането на естествената и биологична защита още от първите дни след раждането на вашето бебе. Наличието на пантенол премахва сърбежите.

Penaten

4. Сигурна защита

Бебешкият сапун Penaten съдържа бебешки лосион и мед, които защитават кожата от изсушаване. Нежно почиства и поддържа кожата бебешки мека.

Relina

5. Убиец на бактерии

Смрадликата като основна съставка на детския сапун Relina kids със своето антисептично действие го превръща в истински убиец на бактерии.

Palomita

6. Крем в „блокче"

Крем-сапун за бебета Palomita Baby нежно почиства и същевременно подхранва деликатната бебешка кожа. Предпазва я от изсушаване и я запазва нежна и еластична, благодарение на съдържанието на лосион.

Mustela

7. Баланс за здраве  

Дермопочистващ гел от 1-вия ден на живота за новородени и бебета без сапун, с балансирано рН. Нежно почиства скалпа и тялото. Съдържа екстракт от кокос, който не допуска изсушаване на кожата от твърдата вода. Не люти на очите.

 

 

Сподели: