Здраве

Крем супа от тиква


Пилешко задушено с моркови, грах и ориз

Крем супа от тиква

Няма нищо по-хубаво от супата на мама или десерта на баба. Приготвената у дома храна е прясна, знаем какво съдържа и най-вече, когато я правим за нашето бебче, винаги слагаме и капка любов.

Рецептите са подходящи за захранени деца, без наличие на алергии и специфични нужди.

В този брой ви представяме:

1. Крем супа от тиква

2. Пилешко задушено с моркови, грах и ориз

Крем супа от тиква

Състав:

Тиква, картофи, бульон, лук, захар, чесън, олио, сол, къри, черен пипер.

Продукти за 1 порция:

100 г тиква

1 картоф

1/4 глава лук

300 мл зеленчуков бульон

1/2 скилидка чесън

1 с.л. олио

сол на вкус

щипка захар

щипка къри

черен пипер по желание

Начин на приготвяне:

Лукът, нарязан на парчета, заедно с чесъна, се задушават в олиото и малко от бульона. След като омекнат, към тях се добавят нарязаните на парчета тиква и картоф. Прибавят се и подправките, посолява се на вкус и се варят до пълна готовност с останалата част от бульона. Накрая супата се пасира до гладка смес и се поднася според предпочитанията- топла или охладена.  Ако е необходимо, се разрежда допълнително с бульон до желаната гъстота.

Пилешко задушено с моркови, грах и ориз

Състав:

Пилешки гърди, ориз, грах и моркови, лук, вода, олио, сол, сладък червен пипер.

Продукти за 1 порция:

50 г пилешки гърди

1/4 ч.ч. ориз

2 с.л. сварени грах и моркови (от консерва или домашно приготвени)

1/4 глава лук

1 ч.ч. вода

1 с.л. олио

сол на вкус

щипка сладък червен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио и вода. Отделно пилето се нарязва на хапки и се сварява в подсолена вода. След като лукът омекне, към него се добавят червеният пипер, оризът, пилето, свареният грах и нарязаните на ситно моркови. Всичко се залива с бульона, в който е вряло пилето и се вари, докато оризът омекне. При необходимост се долива още вода. Ястието се поднася със ситно нарязан магданоз по желание.

 

Сподели: