Здраве

Humana Plus AR - при повръщане с натурално брашно от рошкови

Humana Plus AR съдържа естествената слизеста съставка брашно от рожкови и е напълно съобразена с нуждите на бебетата, страдащи от повръщане. Humana Plus AR е течна и приятна за пиене и преглъщане, а впоследствие брашното от рожкови лесно набухва в стомаха

Humana Plus AR - при повръщане с натурално брашно от рошкови

Как действа Humana Plus AR

Humana Plus AR съдържа естествената слизеста съставка брашно от рожкови и е напълно съобразена с нуждите на бебетата, страдащи от повръщане. Humana Plus AR е течна и приятна за пиене и преглъщане, а впоследствие брашното от рожкови лесно набухва в стомаха. Клинично доказано е, че това възпрепятства връщането на храната в хранопровода, а по този начин - и повръщането.

Гъстота (=вискозитет)

   100 %                       323 %                         296 %

AR в шишето          AR в стомаха         в стомаха след 1 ч набъбване

Тест в ин витро условия, методи за измерване съгласно DIN EN ISO 3219 (единица за измерване Pas), коефициент на приплъзване при симулация на преглъщане: 50 s\ стомашно pH 4,0.

Важно

Кърмата е най-добрата храна за вашето бебе. Консултирайте се с вашия педиатър, ако искате да използвате млечна храна за кърмачета.

Защо детето ми повръща?

Повръщането на малки количества храна на кърмачето след хранене не е причина за безпокойство. Ако обаче не сте сигурни дали детето ви е получило достатъчно хранителни вещества, консултирайте се с вашия педиатър. Възможни причини за честото повръщане при кърмачета (рефлукс) могат да бъдат например по-слаб сфинктер между хранопровода и стомаха или координационни нарушения при преглъщане.

Humana Plus AR помага

Humana Plus AR (AR = антирефлукс) е изключително гъста и лесносмилаема храна за бебета, която противодейства на честото повръщане на вашето бебе. Същевременно тя снабдява  вашето бебе с всички важни хранителни вещества и достатъчно енергия.

Humana Plus AR - с всички важни хранителни вещества

Храната за бебета Humana Plus AR:

 • е съобразена с най-новите научни познания за хранителните вещества и необходимост от енергия на кърмачетата за здрав растеж
 • съдържа само лесносмилаеми мазнини
 • не съдържа глутен
 • като вкус и консистенция наподобява стандартните храни за кърмачета, така че без проблеми можете да преминавате от нормална храна към Humana Plus AR (и обратно).

Директива 2006/141/ЕО на Комисията от 22 декември 2006 г. относно храните за кърмачета и преходните храни на научна база на Научната комисия по храните (SCF), „Преразглеждане на съществените изисквания за храните за кърмачета и преходните храни" 4 април 2003 г.

Естествени слизести съставки, естествено действие

Естествената слизеста съставка брашно от рожкови:

 • прави храната изключително гъста 
 • е изцяло с растителен произход
 • не възпрепятства приемането на незаменими хранителни вещества.

Информация за хранене с Humana Plus AR

 • Използвайте само под медицински контрол.
 • Можете да давате Humana Plus AR през цялото време, подходяща като единствена храна, а също и като допълнение към храненето.
 • Подходяща е и за специално хранене при цьолиакия и непоносимост към захарозата в рамките на диета.
 • Да се прилага под постоянен лекарски контрол и при лечение на непоносимост към фруктозата.

Ако след употребата на Humana Plus AR не настъпи подобрение или освен честото повръщане се появят и други симптоми, обърнете се към вашия педиатър. Humana Plus AR не е подходяща при доказана непоносимост към кравето мляко (алергия към протеина в кравето мляко, непоносимост към лактоза, галактосемия). При смущения в глюкозната толерантност прилагайте Humana Plus AR само при постоянен контрол на обмяната на веществата, тъй като съдържа лесноусвоими въглехидрати.

Полезни съвети

Освен използването на Humana Plus AR често за предотвратяване на повръщането на малкото ви детенце могат да помогнат и някои съвсем лесни стъпки:

 • Избягвайте да го храните еднократно с големи количества, по-добре по-често и по малко.
 • Старайте се бебето да не поглъща пяната, която се е образувала при разклащането на храната.
 • Давайте възможност на вашето бебе да се оригва от време на време и по време на хранене.

 

 

Сподели: