Lifestyle

Фантастично 5 за „Лека нощ!”

В месеца на празника на списание "Кенгуру" ще ви представим продукти на френската фирма Red Castle, свързани с цифрата 5. Това са чувалчетата за спане на бебета и деца.

Фантастично 5 за „Лека нощ!”

В месеца на празника на списание "Кенгуру" ще ви представим продукти на френската фирма Red Castle, свързани с цифрата 5. Това са чувалчетата за спане на бебета и деца. Ще ви разкажем защо е важно да се използват „завивки без ръкави", какво казват в Европейската комисия, как да изберете подходящ спален чувал, а също и за качесвения памук, използван от Red Castle - мек, нежен и гальовен, познат под запазената марка Fleur de Coton®.

Първата ПЕТИЦА идва от броя на предлаганите размери: 65 см (от 0 до 4 месеца), 75 см (от 4 до 9 месеца), 90 см (от 9 до 15 месеца), 105 см (над 15 месеца) и 120 см (над 2 години). Моделите 65 см и 75 см се закопчават регулируемо (2 нива на раменете) чрез копчета, имат дълъг хоризонтален цип, който помага за отваряне в долната част и по този начин смяната на пелената е улеснена. Моделите 90 см, 105 см и 120 см се закопчават с цип вертикално, като отварянето става отдолу нагоре, за да се избегне опасността от нараняване на бебето или случайно отваряне. С тези 5 различни размера на спалните чували, вашето дете ще спи спокойно през цялото си ранно детство.

Най-важното е бебето да е винаги правилно поставено за сън. Ето и ПЕТТЕ основни правила за сигурността му:

*Спокойно дишане за спокоен сън

Бебето трябва да е поставено по гръб, лицето, освободено от обкръжаващи предмети - така може да диша спокойно и да регулира телесната си температура. Тази позиция е основна за първите месеци, докато бебето още не може самостоятелно да се преобръща.

*Сън при подходяща температура

От гледна точка на доброто здраве на вашето новородено, не трябва в никакъв случай то да спи в много топла стая. Температурата на въздуха в стаята не трябва да надвишава 19°C. Едновременно с това е важно да се проверява дали детето не е твърде горещо.

* Въздухът в стаята на детето да е чист

Проветрявайте често, не позволявайте на никого да пуши в детската стая, чистият въздух е важна компонента за дихателния процес на вашето новородено, а по-късно и пораснало дете.

* Подходяща влажност на въздуха

Прекалено ниската влажност, както и високата, носят само проблеми - тази под 40% изсушава лигавицата и дразни гърлото. Необходимо е да поддържаме между 40% и 60%. Влажността над 45-50% спомага да предотвратим запушването на носа на детето.

* Спане с помощта на спален чувал

Специалистите препоръчват използването на бебешки спални чували вместо други завивки. Те представляват най-доброто средство да осигурите добро дишане за вашето новородено. Неговото лице е на открито, а самото бебе има достатъчно място и възможност да се върти свободно, без да се завие през глава. За сигурността и доброто здраве, не трябва то да бъде завивано с друго покриващо средство поне до достигане на 9 мес. Тази препоръка е и част от „Решение на Комисията" (б.а. Европейската Комисия) от 2 юли 2010 г. относно изискванията за безопасност, на които трябва да отговарят европейските стандарти за някои продукти, използвани на местата за спане на деца, съгласно Директива 2001/95/ЕО на Европейския парламент и на Съвета (2010/376/ЕС).

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩОТО СПАЛНО ЧУВАЛЧЕ?

Чувалчетата се избират не според температурата навън, а в зависимост от температурата на стаята. Спалните чували на Ред Касъл се предлагат в 3 разновидности на температурния критерий TOG (Thermal Overall Grade): 0.5, 2.0 и 3.0. Предлагаме ви една таблица в линка под статията и на два примера, на вас оставяме правилното решение. 

Памучната материя със запазената марка Fleur de Coton® е изключително добра като качество, не променя формата си след многократно пране (пере се в перална машина, при температура от 30° C, НЕ се суши в сушилна машина), привлича с красивия си дизайн и носи много удобство и мекота на детето.

В България, моделите спални чували на Red Castle се предлагат в 5 цвята: бонбонено розово, небесно синьо, тъмен беж (шоколад) с розов кант и цип, тъмен беж (шоколад) със светло син кант и цип, и в натурален цвят за моделите от 100% органичен памук. Всички тях, а и други продукти на Red Castle можете да видите на предстоящото изложение Бебемания 2011 в Зала „Универсиада" от 18 до 20 декември, щанд №28.

 

 

Сподели: