Семейна красота

Бадемово масло

Самото име създава усещане за нежност, деликатен допир и пълен релакс. Бадемовото масло не само създава този комфорт, но то притежава куп полезни свойства. Не случайно е най-широко използваното натурално масло в бебешката и детската козметика.

Бадемово масло

Самото име създава усещане за нежност, деликатен допир и пълен релакс. Бадемовото масло не само създава този комфорт, но то притежава куп полезни свойства. Не случайно е най-широко използваното натурално масло в бебешката и детската козметика. То се отличава с успокояващото си и омекотяващо действие, като придава и запазва кадифената мекота на новороденото. Готовото бадемово масло има жълтозеленикав цвят и има много приятен аромат. В древността са го наричали «кожно масло» и са го използвали предимно за масажиране на бебета. И до днес майките употребяват продуктите, съдържащи ценния еликсир, за подхранване на пухкавата косица на мъниците. Важно е да знаете, че кремовете и маслата, обогатени с бадемово масло трябва да се съхраняват на тъмно и прохладно място.

Овлажняващ софт крем - 75 мл, Bubchen, Германия

Съдържа чисти растителни масла. На първо място бадемово, а също и слънчогледово. Кремът е лека, висококачествена емулсия на водна основа. Нанася се лесно и попива бързо в нежната бебешка кожа. Чистите растителни масла поддържат свежестта на кожата и защитават от външните вредни влияния. Не съдържа оцветители.

Бебешки гел за измиване - без сълзи - 200 мл, Cattier, Франция

Разработен специално да измива нежно меките коси и чувствителна кожа на бебетата. Неговата формула е мека, не съдържа сапун. Запазва естественото равновесие на кожата на тялото и главата. Продуктът е обогатен с масло от био сладък бадем, а също био вода от портокалов цвят, глицерин и житни протеини.

Олио за чувствителна кожа - 200 мл, Sanosan, Германия

Продуктът е специално създаден за кожа, склонна към алергии. Съдържа висококачествени масла от бадем и слънчоглед. Препоръчва се както за цялото тяло, така и за почистване на зоната около памперса. Олиото не съдържа парафиново олио, консерванти, оцветители и парфюм.

Сапун - 100 г, Johnson & Johnson, Гърция

Сапунът с бадемово масло е специално създаден за бебета, съобразен с всички изисквания за грижа към чувствителната детска кожа. Съдържа бебешки лосион.

Тоалетно мляко - 350 мл, Hipp, Швейцария

Тоалетното мляко е създадено специално за особено нежна грижа. Обогатено е с ценно натурално БИО бадемово масло, извлечено от природата. Млякото овлажнява кожата в дълбочина и се абсорбира бързо. Продуктът е разработен, за да намали до минимум рисковете от алергии. Не съдържа изкуствено синтезирани масла, добавени аромати, животински суровини и други вредни съставки.

Овлажняващ сапун - 250 г, Klorane, Франция

Сапунът почиства префектно кожата, без да я изсушава и възпалява. Тя става мека и нежна. Неговата отлична поносимост позволява използването му от първия ден на раждането. Съдържа масло от сладък бадем, невен и пчелен восък.

Душ-гел и шампоан - 200 мл, Weleda, Германия

Почиства по време на къпане, без да дехидратира нежната кожа. Прави косата лесна за разресване, дори и най-упоритите къдрици. Шампоанът съдържа бадемово и сусамово масло.

 

Сподели: