Семейна красота

Нежнобяло и огненооранжево

В миналото лайката била основно разкрасяващо средство, а пък невенът се считал за дъждопоказател. Докато младите жени използвали белите цветчета за успокояване и изглаждане на кожата, старите баби гадаели по невените - ако след седем сутринта цветчетата н

Нежнобяло и огненооранжево

В миналото лайката била основно разкрасяващо средство, а пък невенът се считал за дъждопоказател. Докато младите жени използвали белите цветчета за успокояване и изглаждане на кожата, старите баби гадаели по невените - ако след седем сутринта цветчетата на цветето са затворени, означава, че ще вали. И двете растения са широко прилагани в бебешката и детската козметика, защото притежават успокояващи, заздравяващи и омекотяващи свойства. Огненият невен има противомикробно действие и способност да ускорява заздравяването на раните. Нежната лайка от своя страна е лечител на обриви, наранена и подсечена кожа, прекрасен защитник на детската коса.

Бебешки шампоан - 200 мл, Бочко, България

Нежен шампоан за коса и тяло с екстракт от лайка и липа. Не дразни очите и кожата и е подходящ за честа употреба.

Тоалетно мляко без изплакване - 250 мл, Klorane, Франция

Почиства нежно, като възстановява физиологичния баланс и подсилва естествената защита на детската кожа. Препоръчва се за ползване при всяка смяна на пелените.

Био сапун за бебета - 125 г, Bentley organic, England 

Богат на лайка, глицерин, мед и алое вера за чиста и мека кожа. Не изсушава и е подходящ за цялото тяло.

Хипоалергенен шампоан - 400 мл, Bobini, Полша

Съдържа екстракт от лайка и е подходящ за ежедневна употреба. Гарантира най-добра грижа за деликатната бебешка коса и кожа. Не дразни очите. Не съдържа оцветители.

Успокояващ крем - 125 мл, Avent, Англия

Успокоява, омекотява, овлажнява, подпомага лечението на обриви върху бебешката кожа. Съдържа масло от шеа, лайка, невен и млечни протеини. Абсорбира се изключително бързо.

Гел-пяна за коса и тяло - 250 мл, Babylena, Франция

Майчината ласка става нежен и естествен жест. Почиства нежно, без да предизвиква дразнене или обриви. Отличава се с високото съдържание на вода от цветовете на лайка, мед и прополис. Не съдържа парабени, изкуствени консерванти и парфюми.

Подхранващ крем за лице с невен - 50 мл, Weleda, Германия

Предпазва кожата на лицето, като хидратира, подхранва и успокоява. Препоръчително е да се ползва ежедневно преди излизане навън за разходка.

 

 

Сподели: