Семейна красота

Борба с комарите и насекомите

Най-накрая времето се оправи и стана топло и естествено всяка майка иска бебчето й да прекарва колкото може повече време навън, на чист въздух.

Борба с комарите и насекомите

Най-накрая времето се оправи и стана топло и естествено всяка майка иска бебчето й да прекарва колкото може повече време навън, на чист въздух.

На вила, разходки в градските паркове и градинки, всичко това би било прекрасно, ако не бяха комарите, мушиците и другите кръво-смучещи насекоми, които могат да предизвикат алергична реакция при децата, с все още слаба имунна система. Дори не споменаваме, че обривите не трябва да се разчесват, много е трудно да обясниш на малко дете, че не трябва да се чеша, когато го сърби. 

Може да предпазите децата си от комарите с помощта на репелентните препарати и средства. Репелентите (от латински repello - отблъсквам, прогонвам) са вещества, които отблъскват насекомите. Те се приемат главно за защита от нападения на кръво-смучещи насекоми, за профилактика от ухапвания. Репелентите са с растителен произход (цитрусови, карамфил).

Комарите надушват и намират жертвата с помощта на обонятелни органи. Миризмата се отделя от кожата и се разпространява по въздуха. Репалентите неутрализират отделяния въглерод и „маскират" човека, като го правят невидим за комарите.    

Аутан фемили джуниър от JOHONSON MAX

Репелент, който защитава ефикасно от ухапвания на комари и други насекоми. Нанесен върху кожата, защитава ефективно в продължение на 3-4 часа. Специалната активна съставка и балансираната му формула го правят особено подходящ дори и за чувствителната детска кожа. Нанесете равномерно върху участъците, които желаете да предпазите, избягвайте околоочния контур и областта около устните. Препоръчва се от съюза на фармацевтите в България.

Еврика от ДИТ КОМЕРС

Репелентен лосион против комари. Лесен за употреба, ефикасно предпазва кожата на деца и възрастни от ухапвания на комари, кърлежи и други насекоми. Не оставя мазни следи по кожата и дрехите, попива моментално. Преди употреба разклатете, впръсквайте на разстояние 20 см върху откритите места на тялото и масажирайте. Действа 3-4 часа, избягвайте контакт с очите и устата.

Офф аерозол от JOHONSON MAX

Предпазва ефикасно кожата на деца и възрастни от ухапвания на комари и други насекоми в продължение на 4 часа. Напръскайте тялото и дрехите от разстояние 15-20 см, пазете очите и устата. Препаратът попива бързо и не омазнява кожата. Препоръчва се от съюза на фармацевтите в България.

Преносимо устройство против комари Zanza No от CHICCO

Предпазва нежната бебешка кожа от ухапвания на комари, като ги прогонва с ултразвук в радиус от три метра, без да причинява нежелан ефект върху хора или животни. Работи напълно безшумно с една алкална батерия (1,5 V).

Подходящо за новородени.

Спрей и Мокри кърпички против комари Zanza No от CHICCO

Предпазват нежната бебешка кожа от ухапвания на насекоми. Подходящи са за новородени. Съдържат екстракт от индийски люляк, минерални и растителни филтри, ментово масло.

Био-лосион и Био-спрей Zanzarin от LIBRA

Продуктът Цанцарин е създаден на основата на ценни естествени субстанции като кокосово масло, жожоба и алое вера. Гамата от продукти включва биолосион и биоспрей против комари, както и биолосион против кърлежи. Цанцарин осигурява защита от ухапвания в рамките на 5 часа и съответно на такъв интервал трябва да бъде впръскан отново. Подходящ е за кърмачета и малки деца и, разбира се, за цялото семейство.

 

 

Сподели: